Denne siden: Psykisk førstehjelp. Råd og teknikker av Geir Solerød.

G-Sun.no: Hjemmesiden til Geir Solerød. Her finner du musikk, web-design, lydteknikk, dikt, artikler og linker. Det er stoff innen holisme, ny bevissthet og mye annet.

Back Up one level Forward Web-design
Norsk flagg Flag of United Kingdom

Psykisk førstehjelp

Gjennom mange år har jeg vært gjennom mye på det indre planet. Jeg har ofte stått i situasjoner jeg har opplevd som umulige og håpløse. Nedenfor er en del råd/ teknikker jeg vil bringe videre til bruk for deg som går gjennom noe lignende. NB! Ikke prøv alt på en gang -du vil bare bli stresset av det.

 1. Pust (1)
  Observer pusten din. Gi slipp på kontrollen over pusten (om den stopper, så la den stoppe). Kjenn hvordan du går over fra å kontrollere pusten din, til å bli pustet av noe større.
  Dette er den teknikken jeg har benyttet mest, og som har hjulpet meg oftest. Også god ved søvnproblemer.
 2. Slapp av
  Fred er et valg du kan ta -Her og Nå. Du kan velge å slappe av i sinnet, i kroppen og i ånden.
  Spes. nyttig om du er stresset.
 3. Døden er din venn (Nei, jeg snakker ikke om selvmord)
  Vår livsenergi blir ofte låst fast i den ytre delen av vårt vesen -i tanker, følelser, vaner, må, burde, skulle. Hvordan ville det være å dø her og nå? -Ingenting du skulle ha gjordt eller vært. Hvordan er det å slippe tak i dette livet? Si ja til livet, og ja til døden når den banker på.
 4. Ubetinget aksept
  Si: "Jeg aksepterer alt, akkurat som det er, her og nå".
  Kilden til våre problemer ligger i tanken om at noe skulle vært annerledes her og nå. Det som er, det er -og aksepten av dette er en forutsetning for å skape noe annerledes. Aksept forløser fortiden og frigjør våre drømmer.
 5. Illusjoner
  Tenk deg at alle dine problemer, situasjonen du er i her og nå, smerter, anspenthet etc. er en illusjon. Hvem ville du vært og hva ville du ha gjort om det var slik?
  Denne lille øvelsen kan gjøre mirakler.
 6. Du er Gud
  Tenk deg at du er Gud. Hvordan ville du oppleve denne situasjonen du er i da? Og hva ville du ha gjort?

 

G-Sun.no Geir Solerød's hjemmeside